Ondřej Gregor Brzobohatý a Matouš Kobylka

ST 6. 12. 2023

ONDŘEJ G. BRZOBOHATÝ & SAXOFONISTA MATOUŠ KOBYLKA, Hankův dům DK

Před Hankovým domem jsem vyhlížela auto s klienty z Domova Svatého Josefa. Přijeli v novém autě, což umožní pravidelné návštěvy nejen dalších kulturních akcí. Výpravy s tím starým, byly už víc než dobrodružné.

Návštěvníků koncertu z řad veřejnosti bylo tentokrát o mnoho méně, než je v Hankově domě v našem městě obvyklé. Sál byl bohužel určitě z jedné třetiny prázdný. Buď milovníci kultury pekli cukroví, nebo je pohltily předvánoční úklidy, nebo že by nějaká viróza? Každopádně auto z Domova Svatého Josefa bylo v tento den plné a klienti natěšení.

Ondřej G. Brzobohatý se představil jako vynikající hudebník, skladatel, textař, aranžér a také herec a moderátor.

V rámci představení jsme zažili příběh romantického klavíru s doprovodem sametového zvuku saxofonu. Večerem zazněly vlastní skladby od Ondřeje Gregora Brzobohatého i celosvětově známé písně. Hudební představení bylo prokládáno vtipnými průpovídkami z jejich vlastního života, nejspíš se bavili úplně všichni.

Ondřej Brzobohatý je známá postava a na každého může jeho osobnost působit jinak. Při setkání z očí do očí byl k fanouškům, včetně klientů DSJ, neskutečně milý, věnoval se jim po hudební produkci tak dlouho, dokud si měli co říct, a svůj čas nelimitovat koukáním na hodinky a spěchem. Klienti si užili i focení s celebritou a milou komunikaci.

DanaP

foto ZDE