Fórum

Přidat příspěvek

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Přidávám příspěvek

Děkujeme,
vaš příspěvek byl úspěšně přidán.

  1. Jitka Holcová

    Tak jsme zase v Domově přivítali jaro! Jak jinak než s dobrovolníky z Královédvorské Arniky♥ Ta přizvala i kapelu z Hradce Králové THE LAZY BEANS.
    Takže o chutové pohárky se postaraly ženy svým kulinářským uměním, kapela pěkně hrála, zdálo se, že nám nic nechybí…
    DĚKUJEME za opěknění odpoledne s radostíí že za okny přibývá světla a už teď se těšíme na vítání léta.
    Jen nám kazilo radost, že ze zdravotních důvodů nemohla přijet jejich nejakčnější členka a zakladatelka Jana se ♥na dlani, která poslala kvantum výborných zákusků, nádherné perníčky a nemohla být s námi.
    Jani, brzy se uzdrav! Chyběla jsi nám!!!

    X
  2. Jitka Holcová

    Děkuji za vyčerpávající článek Marcele!!!♥♥♥
    Aspoň si dovedeme představit, jaké to bylo sice poetické, ale náročné:-)
    DĚKLUJEME VŠEM zúčastněným!!!
    Jani, snad jsi to neodstonala….

    X
  3. Jitka Holcová

    Děkuji Janičce Š. za hezký článek!!!
    Všechny báječné věci + Richard K.

    X
    • jana Štěpánová

      Richard Krajčo byl úžasný, takže článek jsem kupodivu napsala „raz dva“ a nic jsem neodstonala!!!!!
      Jituš díky za zájem a v úterý ahojky, těším se a jdu péct…..

      X
  4. Jana Štěpánová

    Vůbec nevím jak a čím začít, mám toho tolik na srdci, tolik bolestného, ale také zároveň tolik krásného.
    Život opravdu není peříčko, ale dokud žijeme a nejsme nějak vážně nemocní, měli bychom si ho vážit a užívat si všechny radosti, ale i ty běžné starosti, které k tomu patří. Olda nám odešel naprosto nečekaně po týdnu pobytu v nemocnici. V pátek nastoupil a až do středy odpoledne jsme věřili první stanovené diagnoze /zánětu žlučníku/ Hned v pátek dostal přísnou přísnou dietu nejen kvůli žlučníku, ale jelikož byl diabetik, tak i diabetickou. Měl strašný hlad a celé telefonické hovory, ale i návštěvy se točily hlavně kolem jídla. Ve středu odpoledne mně bylo lékařem sděleno, že po úterním vyšetření CT má nález na játrech a další léčba už bude v režii onkologů a že v pondělí ráno pojede na vyšetření na onkologii do Trutnova. Bylo mi také řečeno, že mimo chlebíčků s majonezou a nebo dortů se šlehačkou, mu mám dovézt k jídlu cokoli si přeje, ale on už si nic nepřál.!!!!Nakonec jsme se dohodli, že snad trochu pudinku. Dcera mu ho hned ve čtvrtek dopoledne ještě teplý přivezla, ale on tvrdě spal, tak ho nebudila a volala mi, že ho má na stolečku na odpoledne. Odpoledne také tvrdě spal, ale na pokoji byla zrovna sestřička, tak ho „propleskla“ a on se probral. Zeptala jsem se jestli chce trochu toho pudinku, řekl že jo, ale po první lžičce řekl „nech to bejt“ a opět tvrdě usnul. To byla poslední slova co jsem s ním mluvila. V pátek mi bylo lékařem sděleno, že stav je velice vážný, že je to pokračování toho nádoru střeva před dvěma lety a že je od středy večer na morfiu, pro velké bolesti zad. Byla jsem v šoku, vůbec jsem to nemohla pochopit, vždyť na konci června byl na pravidelné kontrole na onkologii a my se radovali, že je vše v pořádku. !!!U tohoto rozhovoru byla i sestřička hlavní a já si toho moc vážím, vůbec nevím jak bych to zvládla. Šla se mnou za Oldou, společně jsme se ho snažily probudit, ale nepodařilo se. Řekla mi ať na něho mluvím, že to určitě slyší a rozloučila se.
    Vůbec nevím co jsem mu asi hodinu povídala. V sobotu, když jsme s dcerou a moji sestrou přijely na návštěvu, tak s námi nejdříve chtěla mluvit lékařka, ale dcera řekla, že jde nejdříve za taťkou, mělo to asi tak být a on na to čekal, protože během chvilky jsme slyšely křik, že taťka nedýchá… Stále se s tím nemůžu vyrovnat a mám i výčitky, ale když je vám lékaři sděleno, /po té operaci střeva před dvěma lety/, že další léčba není potřeba, že vzali víc střeva než museli, že nejsou nikde metastázy, tak jim věříte a radujete se, že nemusí mít chemoterapii nebo ozařování a po ničem dalším nepátráte, ale asi jsme měli ???!!!Oldovi to už nepomůže, ale já ten příběh šířím, kde se dá, protože to může pomoct někomu jinému…….
    A teď to krásné co mě drží nad vodou a moc pomáhá. Samozřejmě, že jsou to děti a vnoučátka, mám velkou radost, že i v dalších těžkých chvílích, kterých sebou život přináší stále dost, jsme si navzájem všichni oporou a držíme při sobě. Velkou oporu mám i v nejbližší rodině, v mé sestře a Oldových sestrách a jejich rodinách. Jsem moc vděčná osudu za práci, která mě stále baví, ale také moc a moc za všechny z Vás z Arniky. Nechci tady nikoho jmenovat, s někým se stýkám víc, s někým méně, ale věřte, že Vás mám všechny moc ráda a moc pro mě znamenáte. Díky Vám sbírá Arnika různá ocenění a já budu za Vás všechny přebírat cenu města za dobrovolnictví. Děkuju……..

    X
    • KatkaK

      ❤️ Co rozdavas, to se vraci. ❤️

      X
    • Marcela

      ❤️❤️❤️

      X
  5. Jitka Holcová

    Kdo jde ještě fandit? 24. 10. v 18 hodin v Hankově Domě
    https://www.hankuv-dum.cz/ceny-mesta-dvur-kralove-nad-labem-za-rok-2022
    Počítám s: Katka Krobotová, Martina Juhošová, Marcela Svobodová, Jana Voborníková, Lenka Prajslerová, Stáňa Zichová a já

    X
  6. Jitka Holcová

    Velká a upřímná gratulace celému zapsanému spolku a nejvíce její zakladatelce Janičce za super cenu Cenu Ď!!!!!!!!
    http://www.cena-d.cz/

    X
  7. Jitka H.

    Ještě raději zkopíruju – nevím, zda to někdo četl:
    Milánci moji,
    DÍKY od ♥ za včerejší milé odpoledne strávené díky Vaší režii dalšího pásma Vítání podzimu. (pokolikáté už?) poprvé bez Oldy:-(
    Klienti byli v tomto čase nedostatku možností kulturního vyžití vděční a spokojení z potravy pro duši (kapela se známými hity a super zářící tanečnicí z východu:-) ) i pro tělo v podobě výborných sladkých i slaných dobrot. Takže jak za starých časů….díky za věrnost a vytrvalost!!!!
    A ještě díky Jani i za zbylé řezy, rozdala jsem je k ranní kávě♥
    Takže těžko se hledají slova aby nebyly frází…snad je to cítit, že jste pro nás poklad!

    X
  8. Jitka Holcová

    Krásný článek od Lindy a jejího manžela z koncertu Anety Langerové!
    I ostatní články!
    Děkujeme za tu publicitu a uchovávání vzpomínek♥

    X
  9. Jitka Holcová

    Prosím hlaste se na Svatoanenské…už se to blíží:-)
    Budou tu Pražáci, ale na občerstvení potřebujeme 4 lidi, do keramiky, asi na soutěž, ke klientům, do VIP zóny, k podiu…a hlavně ke klientům.
    Děkuji!!!

    X
  10. Marcela

    Jíťo, přetlumočila jsem vzkaz a Kač píše, že jí bylo potěšením. (nákupy)

    X
  11. Jitka H.

    Vítání léta
    Děkujeme – nezná někdo jiný ekvivalent na toto otřepané slovo, které pak vypadá jak fráze?
    Asi fakt neexistuje:-)
    Děkujeme Janě a Oldovi, Kubovi a Janě ml. , Marcele i její kamarádce z Prahy, Janě Č, Stáně Z., Ivě Kaválkové, i Radce Stránské za pohodové odpoledne s vynikajícími gastro lahůdkami!
    V neposlední řadě i manželům Sedláčkovým a těm zbývajícím pánům:-) i panu Chmelovi.
    Postaráno o tělo i o duši. Pro tělo výborné vepřové na grilu, jednohubky, šneci, preclíky, cukroví jak na Vánoce…nemám slov. Pro duši – díky za DVĚ kapely!
    Počasí také jako na objednávku, růže voněly, PROSTĚ NEMĚLO TO CHYBU!!!!
    DĚKUJEME♥♥♥
    Zvláštní poděkování patří i skromné Martině, která nemohla ze zdr. důvodů přijít a dneska jsem se dočetla na FB, že dala peníze na vepříka ze svého bazárku! i na suroviny na jednohubky!!!
    p.s. Láska prochází žaludkem:-) Arniko, taky Tě máme rádi:-)
    Po akci za mnou přišly nezávisle na sobě 2 klientky a moc děkovaly!!!
    Ráda tlumočím a za všechny klienty upřímné díky♥

    X
    • Martina

      Jíťo, není za co.
      Dala jsem to na fb jen proto, aby nakupující i darujici věděli, že Kč jdou opravdu tam, kam mají. Jinak bych to nepsala. 😜

      X
    • Marcela

      Moje kamarádka Janinka z Prahy 🙂 byla unešená, dokonce dojetím i brečela. Přijede mi pomoct vozit klienty na Bylinkobraní.

      X
    • Jitka Holcová

      Holky moje zlatý – děkuju Vám!!!

      X
    • Jitka Holcová

      Marcelko, máš moc hezký článek na webu!!! To se musí nechat…i krásné fotky!
      Děkujeme ještě jednou:-):-):-)♥♥♥

      X
    • jana Štěpánová

      Malé zamyšlení nad letošním vítání léta.

      Poprvé jsme vítali léto ve „větším stylu“,než ostatní roční období, k 15 výročí založení Arniky. Od r. 2017 je to vždy v sobotu celé odpoledne, vždy s prasátkem na grilu, domácími zákusky a jinými dobrotami, pivečkem a bohatším kulturním programem. Po této stránce to nebylo ani letos jiné, co bylo ale jiné, byl daleko vetší zájem klientů. Podivovali co takováto akce musí stát peněz a času a děkovali a děkovali, někdo si připadal jako na svatbě, někdo jako v ráji,
      někdo jako na oslavě narozenin………Pro nás pořadatele – dobrovolníky, ale i pro sponzory je tato „zpětná vazba“ příjemná a povzbuzující. Neděláme to pro děkování jako takové, ale když toto slyšíme, máme radost, že naše snaha o malé zpestření života všech těch, kteří to moc potřebují, má smysl. Nejen na takovýchto akcích, ale i např. při návštěvě kina, divadla, koncertu…..mají možnost na chvilku zapomenout na všechna svoje trápení a potom ještě dlouho žijí vzpomínkami na hezky prožitý čas. Klienti vždycky děkují, proč ale právě letos to bylo v takové míře ???? Kolem sebe slyšíme hodně negativního, zdražování, válka……!!!!Možná právě proto, když prožijeme něco hezkého, si toho začínáme víc vážit.

      X
  12. Martina

    Děkuju Stáně za velkou pomoc v bazárku. 💐🌞

    X
  13. Jana Štěpánová

    MILÍ ARNIČÁCI PŘEJI NÁM VŠEM AŤ JE TEN ROK 2023 CO NEJHEZČÍ !!!!!

    X
  14. Jitka

    Kopíruju ještě sem:
    A je tady! Kdo? Co? No přeci zimní čas, slunovrat a světla bude přibývat!

    ZIMNÍ

    František Novotný

    Jak je to krásné
    mít ruce zkřehlé mrazem
    Když někde na dosah
    je kapsa tátova
    Když démantové slzy
    z rampouchů kanou na zem
    A maminčin čaj s medem
    je náhle nad slova

    Jak je to krásné
    když z nebe ticho padá
    Když led pokryje říčku
    od břehu ke břehu
    Když o cancourek světla
    se den s večerem hádá
    Když dvoje lidské stopy
    se sejdou ve sněhu

    Děkujeme od ♥ za včerejší bohatou oslavu slunovratu v podobě příjemného odpoledne stráveného ve Vaší přítomnosti!
    Za kopy cukroví, a všech možných dobrot pro klienty i pro personál i za zábavu v podobě kvízu a v neposlední řadě za „živýho“ muzikanta:-)
    Děkujeme za celý rok i těm, kteří se nemohli dostavit a celý rok s námi dělali našim klientům hezčí život!
    Přejeme Vám krásné Vánoce! Barevné, hřejivé, voňavé a požehnané!
    Domov sv. Josefa

    X
    • Marcela

      Krásné Vánoce i Tobě!

      X
    • jana Štěpánová

      Milá Jituško,
      děkujeme. Ty umíš tak hezky děkovat a vždycky to ještě něčím „okořeníš“, ta básnička je moc hezká. Máme štěstí, že Tě máme, jsi jedna z nás a přitom zaměstnanec DsJ, už to je dobrá kombinace a když to propojení mezi námi funguje, díky Tobě, tak skvěle, tak máme opravdu velké štěstí!!!!!!!

      Velké poděkování patří i panu Dominiku Melicharovi.

      Milý pane Melichare,
      máme vždycky radost, když se přijdete podívat na některou z našich akcí. Děkujeme, že si každoročně najdete čas i na posezení s námi v tom předvánočním shonu. Bylo to jako vždy velmi milé, příjemné setkání, děkujeme i za dárečky, moc si Vaší spolupráce vážíme.
      Za K. Arniku Vás zdraví a přeje jen vše dobré v novém roce Jana Štěpánová

      X
  15. Jitka Holcová

    Velké díky a vděčnost! Patří Stáně Zichové za dnešní výlet s 6 klienty a to až do Prahy na výstavu https://cestazaduhou.cz/
    Jelo 6 klientů a vezli jsme knihu Roztroušená inspirace, abychom se také pochlubili, že naši klienti jsou také talentovaní tvořitelé…
    Díky!!!

    X
  16. Jitka Holcová

    Hezký článek o fotbalistovi Janu Kollerovi!!!
    Koukám, že si tady píšu skoro sama:-)
    Čte to někdo?

    X
    • Marcela

      Já tě čtu.

      X
    • Martina

      Taky čtu 🌹

      X
  17. Jitka Holcová

    Moooc hezký článek na Vašem webu ohledně Almanachu a 20. výročí Vaší existence.
    Marcelko, jsi šmrncovní spisovatelka!♥

    X
  18. Jitka H.

    Páteční megavítání podzimu bylo velkolepé….
    Stejně tak jako Almanach a jejich tvůrci, stejně tak jako obdivuhodná dvacetiletá cesta dobrých skutků Vašeho zapsaného spolku.
    Dneska už nikdo nespočítá kolik to je hodin, dnů, týdnů věnovaných na oltář našim nemocným.
    Nedá se vyčíslit kolik radosti, úsměvů, vzpomínek jste „způsobily/i“.
    A tak člověk jen kouká s otevřenou pusou a obdivuje, žasne, smeká….
    Snad i vy všichni dobrovolníci – obyčejní Člověci – máte dobrý pocit z těch neobyčejných věcí…..
    DĚKUJEME, ŽE JSTE a pomáháte nám♥

    X
  19. Jitka Holcová

    Týká se závodů koní:
    Jak se píše óda na radost a spokojenost a na díky?
    Chtěla bych jí napsat….vám všem, kteří jste se celé odpoledne do večera starali o naše svěřence na závodech: Klobouk mít, tak smeknu.
    V době dovolených se takto staráte, místo aby jste sami čerpali…
    Obdiv, respekt, docházejí slova….
    A zítra nákupy…a zas Janička…šetři se nám trochu, prosím!
    Všem velké a UPŘÍMNÉ díky♥♥♥

    X
  20. Jitka Holcová

    A je to tady….cucám násadku jako Jaroslav Seifert a nevím JAK napsat poděkování za tu mega party v sobotu:-)
    Velkolepá akce ve velké stylu.
    Pravda 20 let je jednou za život, ale ta dřina! času! i peněz:-) !
    Smekám a děkuji, obdivuji a jsem hrdá, že jsme u vás ve spolku také zapsaná:-)
    Takže díky díky díky všem Arničákům, zejména celé rodině Štěpánové (Kuba je pokračovatel tradice a tak se nebojíme, až odejdeme:-)) ale i Lidem, kteří v tom vedru obětavě stáli u grilu a občerstvení vydávali. Nemluvím o přípravě stanu, laviček grilu, židlí apod.
    Prostě jste skvělí a máte zlaté ♥
    Klienti to jistě ocenili a to je cíl a odměna nás všech…
    Takže jedeme dál? Bez vás by to prostě nešlo!!!!
    Jste naši andělé….

    X
  21. Jitka Holcová

    Velké poděkování za celodenní výlet do Ratibořic a Starého Bělidla – dobové postavičky z Babičky patří Janě Čiřovské ♥♥♥
    Když zklamaly firemní doprovody, Janička ochotně zaskočila a to na celý den.
    Děkujeme!!!!

    X
  22. Jitka Holcová

    Obdiv a chvála za krásné psaní článků autorky Katky K. ♥♥♥

    X
  23. Jitka Holcová

    Raději ještě zkopíruji sem – ať to všichni vidí:-) Poděkování se týká nákupů 10. 5.
    Konec dobrý, všechno dobré:-)
    Velké uznání všem zúčastněným této logisticky složité akce !!!
    Jste prostě parta Člověků do nepohody a ještě k tomu 20letí profíci v organizování dobrých skutků.
    Klienti úsměv, spokojenost ,děkování…. ♥
    VELKÉ PODĚKOVÁNÍ!

    X
    • Jana Štěpánová

      Já nakupuju ráda a v hospůdce jsem ještě raději, takže to mám spíš za odměnu…../chechtající smajlík/….,ale všem ostatním děkuju, že mě v tom nenechaly. Např Katka měla ten týden 4 akce a nakupování moc nemusí a v hospůdce zůstala s druhou várkou nakonec sama. Nebo Marcelka , potřebovala šít a šít a šít a přesto vzala ještě i dceru, Janička V. obětavě jezdí až z Jaroměře , Zdena B. se nechala taky „umluvit“ i když po lehčím zákroku nebyla ještě tak úplně fit……., no a Lukáš je čím dál suprovější, je s ním perfektní spolupráce.

      X
  24. Martina

    Jdu si pro radu…
    Dostaly jsme do bazárku nové pánské košile. Asi nejsou úplně takový ty moderní hitovky,ale myslím, že by za ně mohl být někdo rád…Tak se jdu zeptat, nenapadá vás, kdo by si vzal? Nevím, jestli v DSJ by vzaly? Fotku sem nevložím, ráda pošlu mejlem, mesengrem, ať se podíváte.

    X
    • Martina

      Tak už vím , že klientům nee..Někdo nějaký jiný nápad?

      X
    • jana Štěpánová

      Martinko ani v Domově důchodců nebo v Diakonii?? To jsou asi ty, co se musí dost žehlit, aby trochu vypadaly, že??? A kolik jich je??

      X
    • Martina

      Jani, nepočítala jsem je, ale asi tak 25/30 ks jich bude.
      V Domově nechtějí kvůli špatnému oblíkání a spousta knoflíčků.

      X
    • Lenka

      co Azylový dům kontakt 734 684 104 vedoucí Mgr.St. Lupač

      X
  25. Jitka

    Právě jsem se vrátila z Domova po vítání jara a po malém posezení. Honem musím napsat pár superlativů na Vaši adresu, Arniko!
    Nechci psát nějaký sladký slova, aby to nevypadalo lacině – ale…..
    Nevím, zda to je covidovou odmlkou, ale já byla opět nadšena jako za starých časů…
    A ještě aby ne – super saxofonistka, která by probudila k životu svým temperamentem snad i mrtvýho:-) krásně hrála a ještě byla „člověčí“, plné mísy dobrot, jež byly pastvou pro oko i žaludek, srdce na dlani vás všech….
    Prostě naši klienti jsou dítě štěstěny, že vás mají!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A my – zaměstnanci jakbysmet – a to už skoro 20 let! to se rýmuje a já končím.:-)

    Děkujeme, děkujeme, děkujeme!!!!♥♥♥♥

    X
    • Martina

      Jestli můžu za sebe.. mě se dnešek moc líbil, plno lidí, skvělá muzika, saxofonistka úžasná, trio bezvadný. Já se vrátila spokojená, šťastná a nabitá energií.
      Jsem ráda, že můžu být vaší součástí ❤️❤️

      X
    • Marcela

      Moc věci emočně neprožívám, navíc nemám úplně dobré období (jsem jakási vnitřně rozervaná), ale i tak jsem včera večer nemohla usnout, jak mi tělo vibrovalo, takže akce asi něco do sebe měla 🙂

      X
    • jana Štěpánová

      Vypadalo to, že si to všichni opravdu užívají a to je pro nás obrovské povzbuzení do další činnosti. Katku Janečkovou sleduju na facebooku, ale vidět ji na živo to je fakt něco, byla naprosto úžasná. Myslím si, že má dobře „našlápnuto“ a jednou bude slavná a my budeme vzpomínat jak tahle hvězda hrála u nás na „Vítání jara“……..Křest knížky „Roztroušená inspirace“ skvěle navazoval na naši akci a příjemné posezení s vedením DsJ dovršilo celé nádherné odpoledne. Děkujeme za dárky, knížka je moc pěkná a máme radost, že je v ní i báseň pro Arniku – vážíme si toho….. Co si přát víc?! Hlavně ať se nám takto dohromady dále dobře daří a můžeme tak klientům co nejvíc zpříjemňovat jejich volný čas.

      X
  26. Jitka Holcová

    Já si vezmu krásný nárameček od Martiny:-)

    X
  27. Martina

    Jdeme v pátek na vítání do Žirče v našich tričkách?
    Ať zas nejsem jediná. 🙄

    X
    • Marcela

      Asi by se to hodilo. Jen se mi v tom mojem tílku moc nechce, jsem zimomřivá. Dám si přes ně rozepnutou košili, bude vidět aspoň to malé logo.

      X
  28. Jitka Holcová

    Včerejší kino Bambitka 2:
    Tak už jsem slyšela, jak jste skvělíííííí……
    Děkujeme za vzorný starání se a nadstandartní služby v podobě Janiččinýho kataringu:-)
    Děkujeme Jani, Martino a Katko (dcero) Krobotová:-)
    Neděle plná dobrých a ještě lepších skutků….
    Andělé na zemi….tak mi připadáte♥

    X
    • jana Štěpánová

      Kino Bambitka 2.
      To bylo tak, já jsem pořád přemýšlela co budeme s první „várkou “ skoro celou hodinu dělat, abychom šli někde do hospůdky, to nepřipadalo v úvahu, na to bylo toho času málo. Napadlo mě, že bychom si mohli před kinem udělat malý „piknik“ s horkou kávou a něčím na zub. Zavolala jsem to Martince a ta okamžitě souhlasila, dohodly jsme se, že ona uvaří kafíčko a já něco upeču a mile mě překvapila tím, že v sobotu vyjednala otevření kina o něco dříve. Piknik se tak konal v teploučku v předsálí kina a bylo to moc fajn, pomáhala nám ještě Katky dcera Jitka. Klienti byli opravdu nadšeni a pořád si jenom pochvalovali, že jeli v první várce, ale ani druhá várka nepřišla zkrátka, pohoštění zbylo i na ně. Martinku vystřídala Katka, povídali jsme si a tak čas, kdy se opět objevil řidič Zdenda také rychle utekl.

      X
  29. Jitka Holcová

    Včerejší nákupy – byly super a to díky vám!!!!!!!!!!!!!
    Milí:-)
    Včera jste ukázaly, že jste velmi schopná a obětavá parta lidí zmobilizovat takhle rychle větší počet dobrovolníků…patří Vám za to velký dík! Dík i Lukášovi, že jich naložil najednou do auta až 8:-)
    Takže: jste skvělí a my vám MOC DĚKUJEME♥♥♥
    Klienti byli mooooc spokojeni:-)

    X
  30. Jitka Holcová

    VELKÉ díky za kino Pavlínce a Zdendovi♥♥♥že to nakonec zvládli sami….♥☺

    X
  31. Jitka Holcová

    VELKÉ díky za nákupy!!!
    Cituji jednu klientku: „před Arnikou a jejíma ženama se skláním“….nadšeně mluvila o včerejším odpoledni a děkovala i za vánoční poukázku do Kaufu za 200,- Kč♥
    Paní P. děkuje paní s fialovými vlasy (já vím které) za milý přístup a ochotu….klientka Zdenička – jedno slovo SUPER:-)
    Prostě díky vám všem….♥♥♥

    X
  32. Jitka Holcová

    Díky za hezký článek, Katko♥

    X
  33. Jitka Holcová

    Děkuji za doprovody na kino „Srdce na dlani“ děvčatům Katce, Stáně a Janě Š.
    Jaké to bylo po tak dlouhé době jít opět s klienty na kulturu?:-)

    X
  34. Martina

    Byla jsem „vyhozena“ z arnikovské místnosti schválně? Nebo už je to zrušeny pro všechny? ?

    X
    • Marcela

      Byla to ta místnost, ve které jsme vedly online schůzi. A protože tam je také společný arnikový chat, nemělo smysl, aby tam zůstávalo oboje, takže jsem místnost zaarchivovala. Pro všechny.

      X
  35. Martina

    Kdo neví ….👍 Hlasování pro Źirečskou bylinkovou zahradu .
    V Tescu ve Dvoře Králové dostanete za nákup žetoek, který za pokladnami můžete vhodit do hlasovacího válce….jsou tam tři možnosti někoho podpořit. Ta vlevo je pro Źireč, s titulkem Červený Kostelec. Prosím hlasujte🌹❤️

    X
    • Marcela

      Naposled jsem si za pokladnou nahrábla pár žetonků, ale stejně jsem to v levém sloupci nezachránila. Žireč měla zatím nejmíň.

      X
  36. Marcela

    Vítání zimy se letos zrušilo.

    X
  37. Marcela

    Podívejte se, prosím, do svých mejlových schránek, máte v nich instrukce k online schůzi.

    X
  38. Radka

    Pokusím se dorazit, ale zatím to nejsem schopna říct na 100%

    X
    • Martina

      Zrušeno….
      Už jsem Radce psala a ví, že se schúze nekoná.

      X
  39. KatkaK

    Mohu svezt 3 lidi na členskou schůzi do Zabřezí.

    X
    • Martina

      Katko, můžu poprosit, hlásím se.😋

      X
    • KatkaK

      OK, pocitam s tebou. Cca v 15:30 u tebe. Nebo jinak, pokud budeme jeste neco kupovat….domluvime pozdeji.

      X
  40. Martina

    Včerejší posezení u Hlaváčků úplně nej…..Dorazila jsem domů nabitá, plná elánu a skvělé nálady, kterou tam na mě hodily klienti a dobrovolníci. Díky všem…Jsem ráda, že vás mám…
    A včerejší novinka…máme mezi sebou nového člena_ nového řidiče…

    X
    • Marcela

      Jak se ten mladý fešák jmenuje?

      X
    • Martina

      Myslím, že Honza…ale ješté počkej na odpovědi ostatních😂😂

      X
    • Jitka Holcová

      Nový mladý pán je nový ošetřovatel a chce také jezdit. Uvidíme, jak se osvědčí. Jmenuje se Jan Cavalli.

      X
  41. Jitka H.

    K nákupům 9. 11.
    Opět velké a upřímné díky pro všechny zúčastněné♥♥♥
    Bylo to trochu složitější „díky“ vozíkům, které jsem podcenila, za což se omlouvám.
    Holt klienty na sv. Kláře (fara – odlehčovačky) neznám…:-( A byla to půlka výpravy….:-(

    X
  42. Jitka Holcová

    Obdivuju Martinu, kdybyste věděli kolik oblečení jsme v sobotu odvezly od Marty!!!!
    A ta práce s tím!
    Fakt obdiv…

    X
    • Marcela

      Souhlasím, Martina je dračice.

      X
    • Linda Kuťáková

      Ahoj děvčata, pošlete mi prosím odkaz na ten Martiny bazárek? Děkuji moc. L.

      X
  43. Jitka H.

    V sobotu máme rande s Martinou ohledně oblečení do bazárku po naší jedné z nás z Arniky Marty.
    Takže díky Martičko – ještě teď nám pomáháš a taky díky Martino, že si s tím dáš tu práci a vše vyfotíš a dáš na FB…atd….
    Hledám akce na listopad.
    Nemáte nějaký tip?

    X
  44. Jitka Holcová

    Děkuji moc moc moc za vše v mé nepřítomnosti – zejména za velké a náročné nákupy!!!
    Děkuji i za kino s Bartoškou a včera za koncert Dashy Stáně!!!!
    Divadlo v HK je pořešené – prostě jste skvělí!!!!!
    A už bude zas měsíc pryč….nemáte nějaké tipy na kulturu? Nějak nestíhám….

    X
  45. Marcela

    Holky, máte nějaké fotky z Vítání podzimu?

    X
    • Linda Kuťáková

      Ahoj Marcel, fotky mám i já. Pošlu ti něco. L.

      X
  46. Jitka H.

    Zdravím z dovolené a posílám raději znova kontakt na Anetu, která mě zastupuje – 773 792 482
    Všechny info jem jí předala. Hlavně o té Optice.
    Držím palce a předem děkuji, že určitě bude zas z vaší strany perfektně zajištěné.
    U Hlaváčků vás čekají v salonku. Číslo na Janičku mají, kdyby něco…

    X
  47. Jitka H.

    To jsem ráda, že se film líbil…vzniklo o něm dost povídání…
    https://www.youtube.com/watch?v=-MHCRVqtidc
    https://www.youtube.com/watch?v=fakI-7kfao8
    Taky bych ho chtěla vidět…

    X
  48. jana Štěpánová

    Karla Gotta mám ráda už od mládí. Během filmu řekl přesně jednu větu, kterou říkávala moje maminka: „Gotta mám ráda, ale vidět ho nemusím“. Mně se líbil vždycky, ve filmu dokonce zazněla moje tehdy jedna z nejoblíbenějších písniček “ Má první láska se dnes vdává“. Každou chvilku mně ukápla slzička, ke konci filmu už jsem musela vytáhnout kapesník a jak jsme si venku chvilku povídali, tak jsem nebyla sama. Shodli jsme se, že film byl velmi citlivě natočen a obdivovali jsme tu sílu celé rodiny, jak se všichni snažili maximálně si užívat ten společný čas, který jim zbývá. Hodně dojemné a obdivuhodné bylo, když lékař nabídl paní Ivance psychologa, hlavně kvůli holčičkám, ona ho odmítla a řekla, že nejlepším psychologem je pro ně Karel a ve filmu bylo vidět i cítit, že opravdu byl………

    X
  49. Jitka Holcová

    Omlouvám se za zmatky při placení včerejšího kina! Jani máte u mě 130 Kč. Platí se opravdu půlka….moc se omlouvám….
    Děkuji za včerejší doprovod!
    Bylo to pěkné? Podle ukázek to mohlo být krásné….
    Ještě vzkaz pro Martinu – po Martě zbylo hodně krásných věcí – oblečení, máme si to přijít přebrat a budou věci do Bazárku. To se domluvíme….

    X
  50. Jitka Holcová

    Musím se s Vámi podělit o myšlenky – dnes jedu na hřbitov do Kuklen (Hradec Králové) na ukládání urny Martičky Trumphové – jedné z nás…..rozloučím se symbolicky i za Arniku.
    Byla to dobrá „holka“…

    X
    • Marcela

      To určitě udělej.

      X
  51. Jitka Holcová

    Díky Janě V. za hezký článek na webu Arniky♥♥♥

    X
  52. Jitka Holcová

    Děkujeme za včerejší hezký den u nás v rámci Bylinkobraní!♥
    Děkuji Hele R z HK, Janě Š, Marcele S., Stáně Z. a píšu každé cca 8 hodin.
    Děkujeme! snad se vám tu líbilo…

    X
    • Marcela

      Vždycky se nám u vás líbí.

      X
  53. Jitka Holcová

    Tak tu máme podzim! Září…na léto jde stáří….
    https://www.bing.com/videos/search?q=zdenk+svrk+z&docid=608036553147813407&mid=8550482C2DB5D29361378550482C2DB5D2936137&view=detail&FORM=VIRE
    I když u nás to včera vypadalo spíš jako v létě – při zasnění se u písniček, které hrála „Arniková“ kapela:-) a spíš jako Gastropřehlídka dobrot:-)
    Děkujeme za „opěknění“ trochu pošmourného odpoledne 2 dny před nástupem podzimu. Myslím, že to mohlo být i podvacáté….to je věrnost♥
    Děkujeme Janě Š., Janě Č., Stáně Z., Katce K., za pomoc i Lindě K., a „taxikářovi“ Oldovi♥♥♥
    Znáte někoho tak věrně obětavého, jako jsou v Arnice???
    Máte ( i za klienty) náš obdiv, jste prostě jako z pohádky ….. snad jsem na nikoho nezapomněla…to bych nerada.
    p.s. v neposlední řadě děkujeme my, z kanceláře za VYNIKAJÍCÍ moučník, který jsme dostali k dnešní kávičce:-)

    X
  54. Jitka Holcová

    Včerejší akce (nákupy s Arnikou) byla báááááječnááá….oznámila mi před chvílí paní K.
    Dokonce jsem se dozvěděla, že jste byli jejich sponzory v cukrárně a kavárně!!!
    Nemám slov: věnujete nejcennější, co máte – čas, a ještě zaplatíte útratu…
    DĚKUJEME, bylinko léčivá, za krásné odpoledne ústy 8 spokojených klientů!!!!♥♥♥

    X
  55. Jitka Holcová

    Moc zdravím po dovolené♥
    Už tu budu….už jste mi chyběly/i:-)
    Děkuji všem, kdo se zapojili do srpnových akcí!!!♥♥♥
    A jedeme dáááál!!!!
    Posílám Marcelce kulturní menu na nový měsíc a zároveň bych Vás ráda ozvala na koncert pro Domov sv. Josefa už tento pátek v 17 hodin v kostele na Kuksu,
    kde zazpívá sopranistka Jana Veberová, mnozí už ji slyšely a už po dvakráte ty byl silný a nezapomenutelný zážitek.

    X
    • Martina

      Ahoj Jíťo…..😘Vítej zpátky..
      Adéla 2x pátrala po věcech,ale nikdo nevěděl,nikoho ,kdo o tom věděl nezastihla. Pak už nepřijela.

      X
  56. Martina

    Může se mi prosím ozvat, kdo jste byl kdykoliv jako doprovod s klienty na Štěrbově vile? Na mesenger nebo juhosova.M@seznam.cz
    Děkuju

    X
  57. jana Štěpánová

    Ahoj Jituš,,
    užívej zasloužené dovolené, na obě akce akce jedu také, těším se……

    X
  58. Jitka Holcová

    Ahoj všem:-)
    Mizím ze své židle a PC v dáááál:-)
    Své žezlo předávám praktikantce Anetě Forbelské. Bude sedět na mé pevné lince 491 610 603 nebo má mobil 773 792 482.
    S některými se uvidíme zítra na koncertě na Šrámkově statku a pak na Nohavicovi na přehradě.
    papa Mějte se hezky♥

    X
  59. jana Štěpánová

    Byla jsem ještě na nádherné akci 4 TENOŘI, neměla jsem čas hned něco napsat, tak jsem si řekla, že to dnes napravím a napíšu krátkou zprávičku, ale já prostě krátkou zprávičku neumím………

    X
  60. Jitka Holcová

    Milá Arniko,
    respektive rodino Štěpánova – Jani, Oldo, Kubo a Barunko:-)
    Za všechny klienty sobotního výletu za koníkama a výtečným občerstvením UPŘÍMNÉ DÍKY♥♥♥
    Nevím, jak se děkuje nadšeným a neúnavným konačům dobra už 19 let….kteří místo aby si udělali dovolenou pro sebe a svou rodinu dávají všanc svou energii a nadšení proměněné v pečené dobroty, péči a starání se o klienty…..co je to za sílu? A tak se hluboce skláním ve Vaši neúnavnosti a stále se obnovující radosti, která vás žene dál a nabíjí…♥♥♥
    „Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale neměl lásku, jsem jako znějící kov a cimbál zvučící..“.(sv. Pavel, Nový zákon)

    X
    • jana Štěpánová

      Milá Jituško,moc děkujeme za krásná slova chvály, ty to umíš vždycky tak krásně napsat, že to samozřejmě potěší. Já když ale vidím radost a spokojenost klientů, kterým můžeme takto alespoň maličko zpříjemnit jejich nelehký život, tak to dělám opravdu moooc ráda a za žádnou oběť to nepovažuju. Jsem ráda, že se postupně do „dobrovolničení“ přidal i Olda a díky tomu začal potom i pracovat v DsJ jako „Ferda mravenec“ – práce všeho druhu, protože ho to baví a pevně doufám, že se tam po operaci zase brzy vrátí. Kuba příjemně překvapil už při „Vítání léta „a na Barunku jsem v článku, který jsem napsala do kalendáře akcí a prosím Marcelku, aby ho přesunula i sem, zapomněla. Barunka se zatím hodně styděla, tak vždycky jenom přinesla nějaké občerstvení, položila to na stůl a odešla. V článku také děkuju Lukášovi , je s ním nyní moc pěkná spolupráce a je to velmi příjemné.

      X
  61. jana Štěpánová

    Akce v Diakonii se opět moc vydařila. Dorazila jsem i s dvěma dózami „Nebeské Máni“ kolem půl třetí. Jelikož nám počasí znovu nepřálo, tak se vše odehrávalo ve společenské místnosti, která už byla téměř zaplněná. Většina klientů popíjela kafíčko a pochutnávala si na prvním zákusku – borůvkové bublanině, kterou upekli v Diakonii. Pomyslela jsem si, že toho sladkého bude asi moc, ale po chvilce, kdy „Máňa“ pomalu mizela a nejen, že chutnala, ale i její název vzbuzoval veselí, jsem už tyto obavy neměla. Zatímco kapela se chystala ke svému vystoupení, personál už rozdával úžasně vypadající, vonící grilované špekáčky, nabízela se i sklenička piva a tak vládla všeobecná spokojenost. Před třetí hodinou dorazila Janička Č. se Stáňou. Janička s jednou dózou bublaniny a druhou plnou krásně vypadajícího mřížkového koláče a Stáňa napekla oblíbené malé žloutkové věnečky. Bylo toho opravdu hodně a tak jsme si říkaly, že budeme nabízet věnečky a bublanina i koláč, že vydrží a tak budou mít dobroty i zítra ke kafíčku. Hudba nádherně hrála, lidé zpívali, tleskali, tančili, dokonce i já jsem byla požádána o tanec!!! Při „živé“ hudbě a klasicky v páru jsem netancovala už několik let, bylo to milé, příjemné překvapení. Odpoledne rychle utíkalo, společně s personálem jsme stále nabízeli občerstvení a když jsme se před 17 hod.loučily, hudba pořád hrála, většina klientů se ještě k odchodu nechystala a personál byl stále příjemný a usměvavý. Sladkého nakonec zbylo dohromady na jeden velký talíř, všechno moc chutnalo a to nás těšilo. Radost jsme měly i z toho, že si někteří klienti vzpomněli na naše „Vítání léta “ v Žirči a moc děkovali, že tam mohli být, protože si to moc užili. „Baterie dobity“…….

    X
  62. Jitka Holcová

    Krásné články o Svatoanenských slavnostech!!!!!

    X
  63. jana Štěpánová

    Akce Diakonie zabezpečena, včera volala Jani Č., se Stáňou půjdou a něco také upečou. Jenom mají v Diakonii smůlu na počasí, opět hlásí déšť, tak se budou péct špekáčky zase asi uvnitř na grilu a vše se odehraje v jejich velké, krásné společenské místnosti. Tak to bylo i minule a bylo to moc pěkné.

    X
  64. jana Štěpánová

    Včera dopoledne jsem volala Lenku Nápravníkovou z Diakonie, zda by nechtěla s klienty přijet na Zálesí a v telefonu se ozvalo „to snad není možné, to je telepatie, teď jsem chtěla vytáčet tvé číslo, ve čtvrtek budeme opékat špekáčky a tak jsme se chtěli zeptat, zda byste nás, nejlépe i s kapelou, nepodpořili.“Hned jsem volala panu Robkovi a dnes má volat, zda se mu podaří dát alespoň někoho dohromady. Já se budu snažit upéct něco sladkého a pokud by se ještě někdo přidal, bylo by to fajn.

    X
    • Marcela

      Příští týden mám hodně hektickej, tu Diakonii nejspíš nedám.

      X
    • jana Štěpánová

      Akce v Diakonii bude i s hudbou, ale bylo to napínavé. Lenka volala už odpoledne a pan Robek se zatím neozval, ujistila jsem ji, že určitě zavolá a pak jí dám hned vědět, řekla ať volám klidně i o půlnoci…. Volal až kolem 20 hod., že se mu to konečně podařilo a rádi přijdou. Měla jsem velkou radost a Lenka asi ještě větší, minulá naše akce měla prý velký ohlas a klienti se moc těší. Bohužel na Zálesí ale nepřijedou, Lenka odjíždí na dovolenou a nikdo jiný se toho ujmout nechtěl, moc si naší nabídky váží a příště rádi přijedou. Na našem „Vítání léta“ se jim moc líbilo a vzpomínají.

      X
  65. Jitka Holcová

    Zdravím všechny členy a s díky přeji i dovolenou – to se asi nedá, když si pořád vymýšlíme tolik akcí:-) ale zase jsou zadarmo, takže to má i výhody:-)
    Chtěla jsem jen informovat, že od 16. 8. budu odjeta a letos jsme akce nezrušili a bude mě zastupovat stážistka Aneta Fofbelská.
    Hezké dny léta přeje jedna z vás JH

    X
  66. jana Štěpánová

    Letošní Anenské slavnosti se podle mě moc vydařily. Pod stromy v parku se dobře snášelo i to velké horko, bylo hezké sledovat jak si to všichni užívají. Krásný, nabitý program, ukázky řemesel, stánky plné všeho i různých dobrot, prostě pohoda. Mě stále víc mrzí, že jsem si nechala propadnout řidičský průkaz, jeho platnost končila v roce 2014 a já už nemám odvahu si ho na „stará kolena „obnovovat. Jsem tak omezená v jakékoli činnosti, vlak je pro mě pěšky daleko, autobus jede ve všední den poslední v 18 hod.ze D.K.n/L a v sobotu a v neděli vůbec….Věděla jsem, že se na Anenské nějak dostanu, protože se plno „dobrých dušiček“ nabízelo, Katka K. by byla ochotná si dokonce posunout i cestu až na neděli a já si toho moc vážím, ale všem jsem říkala, že je poprosím až v nouzi nejvyšší…..Nakonec všechno dopadlo nad očekávání až moooc dobře. V pátek volala Jituška H.,že by nutně potřebovali, nejlépe Kubu, k soutěži pro děti. A tím bylo rozhodnuto, Olda slíbil, že nás tam odveze a pak pro nás zase přijede. Nakonec tam vydržel s malou „odpočívací“ přestávkou celý den, pořád potkával samé známé a povídal a povídal, občas předal nějakou zkušenost z minulých let a bylo to moc fajn. Já jsem tam tak „poletovala“ mezi stanovištěm č.3, kde byl Kuba sám a tak potřeboval občas vystřídat a mezi stánkem Arniky, kde byla zase sama Martinka. Někteří klienti jezdili po parku sami a tak jsem jim dělala chvilku společnost, nabídla buchtu….., ale vysloveně na doprovod na mě nikdo nezbyl. Nějak po druhé hodině jsem Kubu propustila a jeho stanoviště přestěhovala k nám ke stánku, ukázalo se, že to bylo dobré rozhodnutí, protože plno dětí jásalo, že konečně našly stanoviště č. 3, v bylinkové zahradě to bylo dost opuštěné. Ve stánku se nás stále někdo ptal na různá stanoviště, že to nemohou najít a dost dětí přišlo na konci, že to nestihly všechno obejít, byly trochu smutné, ale my jsme i pro ně měly malou odměnu, tak odcházely spokojené, jenom se nedostaly do velkého slosování. Jinak Linda už všechno krásně popsala, za Arniku děkuji všem dobrovolníkům, Martinka – ta je až neskutečná, hned v neděli šla už zase na bazárek. A ještě něco, z čeho mám obrovskou radost, naše Linda, která byla dosud “ dva v jednom „- sponzor a člen Arniky, bude “ tři v jednom, vyhrála konkurz a bude pracovat v Žirči. Nevím přesně jak se ta její funkce bude jmenovat, ale jelikož to je člověk se srdíčkem na pravém místě, bude to pro všechny velký přínos a já se na spolupráci moc těším. Lindo jsem tak ráda, že nás dal osud dohromady./chybí mi usměvaví smajlíci a srdíčka/

    X
    • Marcela

      Díky, Jani, za článek!

      X
    • Linda Kuťáková

      Milá Jano, děkuji za taková krásná slova. Moc si vážím si té velké podpory. Stejně si ale myslím, že největší dík a obdiv patří vám, dlouholetým „Arničákům“. Kolik času, energie a celého srdce VY do toho dáváte! Jste mým velkým vzorem. A Kuba? No, to je tak šikovný kluk, před kterým ale opravdu smekám klobouk. Budu se opakovat. DÍKY, ŽE JSTE, že děláte od srdce to, co děláte a že můžu být součástí. Moje oblíbené motto: „Když můžeš pomoci, tak musíš.“ L.K.

      X
  67. Marcela

    Účastnice Svatoanenek, napsala byste mi některá, prosíííííím, pár postřehů z akce? Děkuji!

    X
  68. Jitka Holcová

    Díky za spolupráci na pátečním a sobotním koncertu!!!!
    Zejména Martině, která vydržela na oba dost dlouhé koncerty♥
    Ale určitě to byl zážitek….že??

    X
    • Martina

      Presně tak.. Zážitek na jedničku. Dva večery kultury mě nabil nejen hudebně. Poznala jsem spousta hodných a sympatických lidí, jsem ráda, že jsem mohla s klienty jet.

      X
  69. Jitka Holcová

    Lokálka?
    Koncert byl super – krásný večer!
    Pohoda, legrace, decentní konferenciér i srandovní hl. zpěvák František Zapadlo, dobré jídlo, pití, vlídné přijetí, dobré ceny…
    Děkuji Helence Růžičkové a mojí maličkosti:-):-):-) a samo také Vláďovi Masaříkovi.

    X
    • Marcela

      Decentní konferenciér byl Vašek Souček? Skoro bych se divila, kdyby někdo jinej. Vašek je supééér.

      X
  70. Jitka Holcová

    Děkuji Za doprovody na včerejším koncertě Pokáče na Štěrbově vile♥
    Spokojenost naprostá…bodejď by ne, když to měli klienti s bonusem v podobě Janiččiných buchet:-)

    X
  71. Jana Štěpánová

    Milá Jituš, moc děkujeme.Ty to umíš tak krásně a mile napsat. Já mám vždycky po zdařilé akci chuť objímat celý svět, už se opakuju, ale je to tak, jsem nabitá energií a alespoň chvilku vidím ten svět růžověji. Jsem plná emocí a tak ráda bych je vyjádřila slovy, ale ten dar bohužel nemám, tak se pokusím alespoń částečně popsat to, co mě hodně potěšilo a začnu Tebou a panem Dominikem Melicharem.Vašeho přístupu k nám si moc vážíme, děkujeme za milá slova, tašku plnou dobrot na kterých si společně pochutnáme na členské schůzi / příště stačí ta milá slova a maximálně ta kytička / a to myslím vážně….Máme velkou výhodu, že jsi koordinátorka dobrovolníků a ta „funkce“ Ti opravdu sedí a zároveň jsi jedna z nás. Další je Katka Krobotová, člověk na kterého je maximální spolehnutí, vzala si na starost ke svému, ještě velkou velkou část Oldových úkolů a obstála na jedničku. Zapřáhla i chlapy z rodiny a zpětně jsem se večer od ní dozvěděla, že její dcera se téměř celé odpoledne věnovala klientovi, který měl velký „splín“ a to už chce pořádnou porci empatie – klobouk dolů….Petruška Hradecká nás přijela podpořit docela z daleka a z rodinných důvodů po delší odmlce. Těšily jsme se, jak si popovídáme, ale nějak nebyl čas. Zaznamenala jsem, že se téměř celé odpoledne věnovala klientce, která hodně rychle mluví a je jí špatně rozumět. Petruška se snažila si s ní povídat a dařilo se jí to. Moc si vážím i toho, že až z Trutnova přijela pomáhat Linda Kuťáková, která je naše členka a zároveň s manželem i sponzor. Až sem jsem to napsala v neděli dopoledne, potom mám dojem, že jsem nasedla do rychlíku a vystoupila až dnes ráno.Pokusím se navázat, ale mám strach, že na někoho zapomenu a tak se předem omlouvám. Mile mě překvapila i Zdena Baláková,vypadalo to, že asi nepřijde a nakonec dorazila i s krabicí výborných makových rohlíčků. Bylo skvělé, že přijely i naše hradecké posily a pomáhali i další rodinní příslušníci,každá ruka byla dobrá. Radka přivedla dva chlapy, Marcelka, která hlavně všechno dokumentovala, přivezla dceru a já vnuka. Kdo se vůbec nezastavil a zvládl všechno s klidem a úsměvem, byli už tradičně úžasní manželé Sedláčkovi.Jejich výborná ledová káva,které připravili mnoho litrů a věnovali ji Arnice, byla v tom horku velmi osvěžující a všem moc chutnala. Libor si „pouze“ o půl dvanácté odskočil na očkování, jinak pracoval od rána až do večera. Po očkování by měl být člověk v klidu, měla jsem výčitky svědomí a modlila se, aby mu bylo dobře. Velké poděkování patří i chlapům z „Oldovy“ party, měli své instrukce a šlapali jako hodinky.Další poděkování patří hasičům za půjčení a stavění stanů, které nás vloni ochránily před deštěm a letos před spalujícím sluníčkem. Nezklamala ani, tak trochu už naše, milá kapela. Pánové a jedna žena byli jako vždy skvělí, hráli i písničky na přání a tak vládla spokojenost a pohoda, ke které přispělo i několik kratších vystoupení „Sester Chalupových.“ Měli jsme radost, že určitě hlavně díky Lence Nápravníkové, se mohli akce zúčastnit i klienti Diakonie. Kdykoli jsem Lenku zahlédla,“ poletovala“ mezi nimi a bylo vidět jak se snaží, aby si to všichni maximálně užívali. Večer poslala SMS , že moc děkují, že to bylo skvělé…. Diakonie a hlavně klienti mají velké štěstí, že ji mají. Děkujeme za spolupráci i personálu DsJ.

    X
    • Jitka Holcová

      Jani, DÍKY za ta slova…už vím, proč máš pořád tolik energie:-)
      Jen tak dál…♥

      X
  72. Martina

    Zdravím..
    Prosim vás, máte mejlovou adresu na Lukáše? Nebo Lukáši, jestlu to tu čteš, napuš mi prosím na juhosova.m@seznam.cz

    X
  73. Jitka Holcová

    Milé andělky a dobré duše z Arniky😊

    Chtěla bych se omluvit za pozdní zveřejnění na FB Vaší úžasné sobotní akce.
    Klienti byli šťastni a vím, že někteří si prodlužovali i pobyt.
    Fakt jste jim udělali krásný den.
    JEŠTĚ JEDNOU VELKÉ DÍKY – já osobně UPŘÍMNĚ SMEKÁM!!!!

    S přáním krásného léta

    X
  74. Jitka H.

    Je tropický večer 2 dny před letním slunovratem, nejkrásnějším obdobím roku, kdy je nejvíce světla a nejméně tmy.
    Právě jsem se vrátila z Domova sv. Josefa.
    Tam jsme už vítali léto. Ve velkém stylu! Arnika to jinak ani neumí…
    Velký párty stan, stoly, lavice, živá kapela, kulturní vystoupení Sester Chalupových, prase na rožni, pití všeho druhu, káva, domácí zákusky s láskou doma pečené na vlastní náklady. K tomu příjemná, ochotná obsluha, s předanou hodnotou úsměvu.
    A to ještě při úmorné tropické teplotě a v oslabení bez Oldy, který vše plánoval už od ledna a nemohl být ze zdravotních důvodů přítomen.
    Někdy prostě chybí slova, která by vyjádřila obdiv, vděčnost, poděkování…
    Naše milá Arniko a všichni, kdo jste zúčastnili této obdivuhodné akce DĚKUJEME a asi se budu opakovat, (není divu za skoro 19 let:-)když řeknu, že máme štěstí, že Vás máme!!!!!
    Co bychom si bez Vás počali? O kolik zážitků bychom byli chudší…

    X
    • Jitka H.

      Ještě postřeh jedné z nás, Věrky V., se kterou jsme se po cestě do Žirče bavily o nové desce našeho oblíbence Michala Hrůzy. Pozdě večer mi přišel meil:
      Neobvyklý křest poslední desky českého hudebníka a jeho kapely.
      https://www.ceskatelevize.cz/…037

      Dnešní den pro klienty, který pořádala v Domově sv. Josefa v Žirči Královédvorská Arnika byl také světlem do tmy, tak ať toho světla pro všechny je stále více a více, aby životní prostor byl naplněn láskou Boží a jeho milosrdenstvím, abychom s důvěrou v Jeho vedení kráčeli cestou života a šťastně a radostně společně žili…..

      X
  75. Jitka H.

    Za celý Domov sv. Josefa srdečné díky Martině Juhošové za předané peníze! Určitě pracně sebrané z jejího bazárku:-)
    Martino, DĚKUJEME♥♥♥
    Dneska jsme měly spolu rande ve Dvoře Králové a osobně jsem penízky předala do pokladny v Domově. Adresa: Královédvorská Arnika, z. s.
    Arniko, také děkujeme♥♥♥
    Peníze poputují dle potřeby na rehabilitaci klientů.
    Martina je prostě jeden z andělů v Arnice:-)
    Fakt DÍKY.

    X
    • Martina

      Není za co💕..
      Práce v bazárku mě baví, a o to víc, když jez toho užitek pro ostatni.. 🌞🌺
      Omlouvam se Katce, nezlob se🙏🌺

      X
  76. Jitka Holcová

    Děkuji srdečně Martině J. za pomoc a přítomnost na koncertě Altán Tria v Jaroměři!
    Hezký a příjemný večer to byl….:-)
    Koncert se vydařil – klienti spokojeni, výtěžek budeme znát zítra.
    https://www.youtube.com/watch?v=EBkr5-umM9U

    X
    • Martina

      Vůbec není za co.. 💕
      Koncert byl parádní, na krásném místě, stylově vyzdobeném. Moc krásný večer to byl, myslím, že i klienti odjížděli spokojení..

      X
  77. Jitka Holcová

    Děkujeme moc za čas a péči 6 klientům na nákupech! na první akci po půlročním lokdaunu:-)
    Jmenovitě Janičce Š., Stáně, Marcele, Martině♥♥♥♥
    DĚKUJEME!!!
    To je paráda!!!!!! Už můžeme!!!!!!!

    X
    • Marcela

      Jitko, zapomněla jsi na Renatu a Lukáše.

      X
    • Jitka Holcová

      Pravda – právě jsem to chtěla udělat:-)
      Omlouvám se – opravdu jsem zapomněla na Lukáše – Lukáši, promiň a že jela Renata jsem se dozvěděla později….
      Mrzí mě, že nakonec nejela klientka p. Svobodová a že vás tam bylo zbytečně víc, než bylo potřeba.
      Jde to ztuha se po tak dlouhé době do „toho“ dostat…snad se to poddá:-) díky za pochopení♥

      X
  78. Jana Štěpánová

    Děkujeme,to je milé…..

    X
  79. Jitka Holcová

    Všem Janičkám z Arniky přejeme z Domova pevné zdraví duše i těla, radost, kterou rozdáváte ať se Vám vrátí, pohodu a lásku – té nejvíc!♥

    X
  80. Jitka Holcová

    Nikdo se mi neozývá na mou otázku z minulého příspěvku: „Ještě musíme dořešit vánoční dárky. Mohu poslat někam blíže – kdo mi poradí?“
    Letos je situace nepřející setkání ve větší míře. Stále mám k obdarování některé členky Arniky, které nemohly dostavit na vítání jara, abych jim dala dárek, který měly dostat už na předvánočním setkání. Mohu poslat? Kam? Kdy? Poradíte, prosím? děkuji!
    Díky za článek o vítání jara♥

    X
  81. Jitka Holcová

    Dobré ráno, milé dámy a Oldo!
    Velké díky patří Vám za včerejší odpoledne u nás, v Domově!♥
    Kdo včera slyšel NAŽIVO písničky vonící romantiku, létem a „životem“ pochopí ten pocit – vzbuzení se z dlouhého špatného snu onlajnů:-)
    A vy jste nám to zprostředkovaly/i!!!!!
    Počasí jako na objednávku, k tomu dobroty Vámi upečené….jako za starých časů:-)
    DĚKUJEME!!!!!
    Fotky pošlu Marcele, asi jsme úplně nedodrželi vládní nařízení, snad z toho nebude problém:….
    Ještě musíme dořešit vánoční dárky. Mohu poslat někam blíže – kdo mi poradí?
    Omlouvám se, že jsem Vám včera řádně po zásluze nepoděkovala a nerozloučila se – včera byly ještě nákupy a Monička zrovna přijela…
    Děkujeme Janičce, Oldovi, Marcele, Katce, Janě Č., Stáně♥♥♥

    Hezké dny příští:-) a budeme se těšit, že se budeme vidět častěji…

    X
  82. Jitka Holcová

    Ahojda všem♥
    Včera jsme se s Janičku Štěpánovou domluvily, že koncert uskutečníme tuto středu 21. 4. s tím, že kdyby bylo nějak jooo hnusně v úterý do 12,00 hodin se zruší.
    Těšíme se!
    Díky!

    X
  83. Jitka Holcová

    Zdravíííííímmmm!!!!!!!!!!!!!♥♥♥
    Koukám na předpověď počasí na příští středu a není to špatný, co říkáte?
    https://pocasi.seznam.cz/praha
    Snad už se dočkáme. V pondělí se spojíme a domluvíme??
    Hezký víkend a budeme se těšit a doufat:-)

    X
    • Marcela

      Předpověď počasí je jakž takž, ale přesvědčivé to zatím není.

      X
  84. Jitka Holcová

    Teď jsem si přečetla článek od Katky…koukala i na fotky…to byla teda paráda!!!
    Arnika se vší parádou jako za starých časů:-)
    Náš koncert je zatím odvolán….uvidíme, jak s počasím. Zatím jsem do kalendáře nic nedávala, dáme si vědět.

    X
  85. Marcela

    POZOR – Vítání jara se kvůli nepřízni počasí posunulo o týden, tedy na středu 14. dubna. V neděli 11. dubna ještě znovu upřesníme, jestli se akce uskuteční, nebo se kvůli počasí znovu posune.

    X
  86. Jitka Holcová

    Hurá – koncert bude!!!
    Středa 7. 4. v 15,00 hodin
    DVORSKÝ VÝBĚR
    koncert bude na náměstí, odstupy stačí, testovat se nemusí….
    Kolik lidí přijde? Kolik je členů kapely? Budeme psát sem, nebo do akce Vítání jara (na což jsem přišla až dnes:-)) ?

    X
    • Marcela

      Rozešlu lidem info o konání a ať se zapisují do Kalendáře akcí.

      X
  87. Jitka Holcová

    Jani, díky za hezký nový článek!
    Dneska se ke mně dostaly hezké stránky ze zámku Kostelec.Už jednou jste měli nápad uspořádat tam výlet.
    https://www.kinskyartmedia.cz/. Jsou tam i akce a koncerty je tam kalendář akcí i akce proběhlé https://www.kinskyartmedia.cz/kalendar/?aktualni
    Březnová Velikonoční bude příští neděli 28. 3. ve 14:00
    https://www.kinskyartmedia.cz/kalendar/velikonoce-v-novem-zamku/
    Všechny proběhlé
    https://www.kinskyartmedia.cz/kalendar/?archiv

    X
  88. Jitka Holcová

    Moc vás všechny zdravíííím!!!!!!
    Jani, my ten týden nic nemáme – je jen mše sv v kapli ve čtvrtek v 16 hodin. Záleželo by, v kolik hodin? Ve 3 odpolko??
    Takže středa nebo pátek? Možná spíš středa? 7. 4.
    Co bude potřeba z naší strany? Pro jistotu se optej, zda je můžeme otestovat? Třeba test mít budou…
    Plakát udělat mám?
    A nebude to v dubnu koncert jediný! Má přijet i Bára Hrzánová, ještě nevíme kdy, ale v dubnu.
    Dobrovolníci jsou skvělí! Dneska vyšla tisková zpráva, že když nemohou chodit v Hradci do Fakultky, pečou dobroty pro zdravotníky… 🙂
    Moc děkujeme předem a těšíme se♥

    X
  89. Jana Štěpánová

    Ahojky, všechny moooc zdravím. Kapela čeká na pokyn a už se moc těší …..O přesném termínu bychom se měli dohodnout asi až těsně před Velikonocemi, to už by měli přibližně hlásit, kam se další týden to počasí zvrtne. Zda bude sněžit, pršet, nebo se budeme opalovat ??!!! Jituš a který den v týdnu by se hodil vám, pokud bychom měli zachovat tradičně úterky, tak by to hned po Velikonocích bylo asi dost hektické, ale kdyby hlásili hezky, tak bychom do toho měli jít, protože počasí výsledek akce hodně ovlivní. Moc se těším Jana Š.

    X
  90. Jitka Holcová

    Právě skončilo Kolegium dobrovolnictví online s Diecézí. Hodně jsem Vás chválila♥protože si to zasloužíte!
    Už se něco ví ohledně koncertu pod okny?
    Díky za info!
    Moc všechny zdravím!!!!!!

    X
  91. Jitka Holcová

    Zdravíííím:-)
    Včera jsem se s Janičkou Štěpánovou domluvily, že by bylo dobré uspořádat koncert pod okny s kapelou, která je vstřícná Arnice i Domovu – co hrála na Vítání jara i podzimu „Dvorský výběr“. Koncert by byl koncipovaný jako dodatečné Vítání jara a mohli bychom ho uspřádat v týdnu po Velikonocích 6. 4. – 10. 4. Taky aby bylo pokud možno hezky a svítilo:-)Koncert bychom dali na náměstí, Oldu bychom poprosili o elektřinu, respirátory budou asi nutné, odstupy také. Ještě zjistím ohledně testování kapely – do té doby se to může ještě změnit. Konečně!!!! Jupííííííííííííí !!! Jani, moc díky za ten nápad♥♥♥

    X
  92. Martina

    Zdravím…
    JEŠTĚ mám volné respiratory/masky. Jsou darované od Lindy pro dobrovolníky. Mám je u sebe, napište si o ně….
    Juhosova.m@seznam.cz

    X
  93. Martina

    Ahoj Jíťo, musí vyjit viď….
    To už je na bednu, bez lidí, bez kultury.. Tak si držme 👌👌, ať se v červnu uvidíme.. Díky za blokaci, Budem věřit.. 🌺🌞

    X
  94. Jitka Holcová

    Děkuji za hezký článek Marcele♥
    Ano, Monika s maminkou obstarává nákupy a naši klienti jsou vděčni…
    DĚKUJEME, že i v této dlouhé, složité situaci na naše klienty myslíte♥
    p.s. 19. 6. jsem blokla v kalendáři termín na vítání léta – to MUSÍ vyjít:-):-):-)

    X
  95. Martina Juhošová

    Mám respiratory u sebe doma, kdo bude chtít, napište mi a domluvíme se na předání…

    X
  96. Jitka Holcová

    Děkujeme za respirátory♥
    2 ks jsem donesla k Čiřovským a 2 ks Stáně Zichové.
    DĚKUJEME♥

    X
  97. Jitka Holcová

    Bohužel smutná zpráva. Jedna z nás – Marta Trumhová, chodila s námi na akce v HK už bohužel nepřijde…
    Opustila tento svět minulý týden…a to svinstvo covidové je toho příčinou…Bude nám chybět. V pátek jedu na zádušní mši do HK.
    Kdo ji neznal – posílám video – v 50. sekundě veze na vozíčku Honzu Duška.
    https://www.youtube.com/watch?v=WiZuGpl7nWU&feature=player_embedded

    X
    • Martina

      😥Upřímnou soustrast 😥
      JE mi to tak líto..

      X
  98. Jitka Holcová

    Děkujeme za pracný článeček o shrnutí akcí za loňský jiný rok♥ Ještě víc za přízeň, čas, nápady, realizaci…. po celý rok 2020!!!
    Děkuji Janě Š. za tu mravenčí práci nejen ohledně fotek!!!!!Byla to velká piplačka s tím…vím:-)
    Díky, díky, díky!!!
    Ani nevíte, jak se těšíme, až vše bude jako dřív – budeme si toho vážit:-)!!!

    X
  99. Jitka Holcová

    Krásný příběh o dárku pro Klárku♥
    Jste prostě nej…empatištější, člověčí, originálnější…
    Koukám s otevřenou pusou, a o to je mi víc líto, že jsme se nemohli před Vánoci vidět a aspoň poděkovat…
    DĚKUJEME, že jste♥

    X
    • Martina

      Ahoj Jitko..
      Krásný příběh pro Klárku, taky mě to dostalo, moc krásný slova. Kytku jsem viděla, povedla se a věřím, že Klárce udělala radost..
      MOC se těším, až se zase uvidíme, až zas bude dobře a vyrazím s vámi za kulturou, mezi lidi.
      Všichni se opatrujte a na viděnou.. 💕🥂🌺

      X
  100. Jitka Holcová

    Zdravím všechny!!!!
    Je nám tak trochu smutno…Světlo na konci tunelu nějak není vidět:-(
    Kdy se uvidíme????
    Setkání dobrovolníků stále nejde uspořádat. Nemocných zatím neubývá – spíš naopak.
    O plánování nějaké kulturní akce nemůže být ani řeč…:-(
    Tak se držme a budeme nadále s vámi v mysli on-line♥
    Chybíte nám……

    X
    • Marcela

      Jíťo, to bude dobrý, to vydržíme. Bude dobře.

      X
  101. Jitka Holcová

    Milé Arničačky a Arničáci/ku♥
    Dnes jsem přišla po covidu do práce a čekalo tady na mě x vánočních balíčků. A to jsem ještě neviděla tu hromadu dárků, která byla složena pro klienty od Vás, líčila mi to sociální pracovnice:-)
    Moc mě mrzí, že to takhle dopadlo a nemohli jsem Vám poděkovat osobně.
    Činím tak tedy aspoň teď: DĚKUJEME

    X
    • Jitka Holcová

      Pomooooc! Já to neumím smazat – chtěla jsem psát dál a najednou se mi to ukončilo uprostřed věty….
      Snad to ještě zmizí a já budu moct pokračovat a poděkovat pořádně vcelku…omlouvám se….stále to ještě nedorazilo na meil, abych to mohla odsouhlasit…Snad to někdo zatím neobjeví…:-)

      X
  102. Martina

    KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM….🌺💕🍀🥂

    X
  103. KatkaK

    Milí dobrovolníci, kteří jste v uplynulém roce chodili jako doprovody na kulturní akce, kde jste platili vstupné. Částku za rok 2020 vám můžeme a chceme uhradit. Potřebuji k tomu ale číslo vašeho účtu, na který bych částku poslala. Těm, kteří hradili členské příspěvky bankovním převodem, jsem vstupné už uhradila. Potřebuji ještě spojení na pp. Janhubovou, Noskovou, Brožovou, Chmelovou a Bucharovou. Ozvěte se mi buď telefonicky (603481392) nebo přes mail kralovedvorskaarnika@seznam.cz

    X
  104. Marcela

    POZOR – změna hodiny a místa posezení v DSJ – viz „kalendář akcí“.

    X
  105. Marcela

    Hezké adventní pondělí,
    chci Vás znovu poprosit o poukázání členského příspěvku za rok 2020 ve výši 60 Kč na účet Královédvorské Arniky č.: 222791741/0600.
    Vy, kteří jste tak už učinili, prosím, tuto zprávu ignorujte .
    Děkuji, Marcela

    X
  106. Jitka Holcová

    Konečně se něco děje!
    Posezení s Arnikou v podkrovním sále sv. Damiána bude v pondělí 21. 12. v 17,00 hodin.
    Prosím hlaste se pokud možno závazně.
    Dneska zas přijde Janička, budeme hledat a ukládat fotky na vánoční alba, tak se domluvíme.
    Hezký čas adventní a těšíme se na vás!!!♥

    X
    • Marcela

      Hlásím se :o)

      X
    • Marcela

      Jana Č. se Stáňou přijdou.

      X
    • Martina J.

      Hezký večer, těším se na vás a hlásím se, ráda přijdu..

      X
    • KatkaK

      Ano, přijdu

      X
    • Jana Štěpánová

      Štěpánovi v pondělí ano – těšíme se…Jenom chci upozornit na změnu času!!!!!! Není to tu opraveno – začátek je v 15 hod.!!!

      X
  107. Jitka Holcová

    Děkujeme neustále za nákupy♥ Katko♥

    X
    • KatkaK

      Není to tak složité a náročné….. i když věřím, že radost to klientům (tím pádem i mně) udělá. 🙂

      X
  108. Jitka Holcová

    Vrtá mi hlavou jedna věc. Když nebude ani vítání zimy ani setkání dobrovolníků – kdy Vám můžeme poděkovat a předat malý dáreček jako poděkování za celý rok?
    Co myslíte? Poraďte prosím…
    Díky a zdravím:-)

    X
  109. Jitka Holcová

    Díky Katce za nákupy!
    Už to má vymakaný, zdržela se jen chvíli a udělala radost velkým nákupem!!!!!♥♥♥

    X
  110. Jitka Holcová

    Jak budete vybírat členské příspěvky? Když nebude schůze…:-(

    X
    • Marcela

      Dají se poslat na účet.

      X
  111. Jitka Holcová

    Vyřizuju pozdrav od Marie Batiničové – ozvala se mi telefonem. Myslí na nás, ale zpívat chodit nemůže…volala i panu Vranému…
    Potěšila…

    X
    • Marcela

      Děkujeme, taky zdravíme

      X
  112. Jitka Holcová

    Posílám trochu černého humoru na odlehčení situace:-)
    Venku leje, smutnej dušičkovej čas…
    Tak ať se zvedne nálada!
    https://www.youtube.com/watch?v=-_5biEkeBC0

    X
    • Marcela

      Jo, tahle pokáčovina je dobrá :o) U nás dobrý, jak u vás, jak to tam zvládáte?

      X
    • Jitka Holcová

      Děkujeme ústy spokojených klientů za nákupy od Katky Krobotové♥
      Jde to, ale dře to….:-)
      Kolik času bychom měli na krásné zážitky mimojiné, kdyby se nemusely řešit opatření a vše s covidem spojené…:-(
      Co výroční schůze Arniky? Také nemůže být? Blíží se termín, není-liž pravda?
      Mějte se hezky! A díky za Vaší přízeň a zájem♥

      X
    • Marcela

      Jitko, výroční schůze taky ne, bohužel.

      X
  113. Jitka Holcová

    Děkujeme za nákupy, Katko!!!!♥♥♥
    Pan Vraný, paní Balážová a paní Tomíčková děkujíííí:-)

    X
  114. Jitka Holcová

    Jak se vede, milé naši Arničačky?
    Také se vám zdá, že jsme se dlouho neviděly/i?
    Mně teda joooooo:-(
    Tak se držme a vydržme. Díky Katko za nákupy!
    Brzy na shledanou snad v lepších časech♥
    O úterku dám ještě vědět…to dovolené je, ale zas má být deštivo. papa

    X
    • Martina

      Ahoj Jitko.
      JE to šíleně dlouhý… Už aby to všechno skončilo a mohly jsme se scházet a vidět… Měj se

      X
    • Jana Štěpánová

      Ahojky všichni,moc Vás zdravím.!!!
      Na otázku Jitušky odpovídám, že se fakt snažím myslet pozitivně a mám velká předsevzetí,uvidím jak dlouho mi to vydrží.!!!!!
      Od srpna jsem „zaskakovala“ v práci za jednu nemocnou kolegyni a následně za druhou, téměř celý dům jsme předělávali /výměna nábytku, koberců, malování/,byly i aktivity Arniky a jiné a já byla doslova „v jednom kole“. Teď jsem od pondělí doma !!!!!Na zahrádce je práce ještě hodně,ale co to počasí??? Doma je ještě stále co dolaďovat, ale zvyknout si zase na plno času a snažit se ho neproflákat u počítače a televize a pak z toho být rozmrzelá , chce mít ta předsevzetí a hlavně je
      dodržovat.!!!!!!!Tak si držme palce ať to všechno, ve zdraví duševním i fyzickém , v co největší pohodě překonáme a už se moc těším na shledání v těch“ lepších časech“.!!! Chybíte mi………

      X
  115. Marcela

    Podívejte se, prosím, do svých e-mailových schránek a dejte mi vědět, jaké budete chtít tričko.

    X
  116. Jitka Holcová

    Velký vděk a poděkování za včerejší pohodového stop léta ve 15,31 hodin a VÍTÁNÍ PODZIMU.
    Krásné pohodové odpoledne vonící táborákem a prázninama za zpěvu evegrínů, které každý zná a voní romantikou…k tomu slané i sladké pochutinky, káva, pivko – naprostá pohoda. Svědčila o tom i rekordní návštěvnost – 36 klientů!!!
    Tak ať žije nejsmutnější roční období:-)
    Děkujeme přítomným i nepřítomným. Díky manželům Štěpánovým – Oldovi za elektřinu, Janičce za cukroví, stejně tak Stáně a Janě Č. !!!! Katce, která poslala krabici slaného pečiva. ♥♥♥
    Pozvané kapele „Dvorský výběr“ za hraní a soudek pivka♥
    Prostě DÍKY VŠEM, kdo pobyli a přispěli krásné atmosféře tohoto odpoledne zbytku léta.

    X
  117. Jitka H.

    Chtěla bych poděkovat všem zúčastněným na Bylinkobraní. A že vás nebylo málo!
    Jana Š. a Marcela se osvědčily jako zahradnice – díky za pomoc při prodeji v zahradě!!!
    Lindě a Erice patří díky za celý den u pokladen!!!
    Stáně a Radce děkuji za klienty, i když jich moc nějak nebylo…asi se báli corony.
    Olda a jeho vnuk Kuba zas pomáhali při zvučení, natahování elektřiny, stěhování ozvučení pana Dragouna aj.
    Prostě jste skvělá parta, na kterou se dá spolehnout a ještě k tomu šíříte dobrou náladu a pohodu!
    Janička opět nepřišla s prázdnou – bez velké potravinové dózy si jí ani neumím představit:-) Koláčky se švestičkami z vlastní zahrádky mooooc chutnaly kapele 6Nachodníku!!!
    DĚKUJEME, jste borci!!!!!:-) ♥
    Ještě děkuji i Stáně za doprovod na letišti při létání hned v pondělí!!!!♥♥♥

    X
    • Marcela

      Jitko za sebe, a myslím že i za Janu, můžu říct, že nám bylo potěšením a radostí. Jen si nejsem úplně jistá, jestli jsme jim tam malinko neudělaly nepořádek v příjmových dokladech, ale to snad ani nechceme vědět a snad si s tím paní účetní poradí. Takže příště zase s radostí k bylinkám. PS: Do příště je našprtáme a budeme je všechny znát 🙂

      X
    • Jitka Holcová

      Bez obav! Pan zahradník Lonc si vás moc chválil!!!!! Fakt!!!

      X
  118. Jitka Holcová

    Děkujeme, děkujeme, děkujeme♥♥♥ všem obětavcům obětavým, kteří se v sobotou starali o naše klienty na Zálesí.
    Máte velký obdiv – za každého počasí jste připraveni – ať leje, ať je slunce žár…..Arnika je prostě fajn:-)
    DĚKUJEME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    X
  119. Martina

    Kdo ještě neví….😋
    NA Facebooku funguje Bazárek U nás.. Prodávám tam darované věci, peníze z prodeje jdou Arnice. Můžete mrknout a nakoupit. Oblečení jde vyzkoušet u mě doma nebo vám věci půjčím na vyzkoušení domů. Předání věci ve Dvoře vždy po dohodě, donesu nebo k vyzvednutí u mě.
    Pokud by jste měly věci, které nepotrebujete a jsou vám líto vyhodit, ráda si cokoliv vezmu. Vše se snažím prodat, aby byly korunky Arnice. Co se dlouho neprodá, nosím na charitu do Slunečnice a dávám do kontejneru na oblečení.
    Děkuju… Poprosím i o „reklamu“ bazarku, budu ráda, když o nás řekněte známým a kamarádům… 👍

    X
  120. Jitka Holcová

    Děkujeme za krásnou akci v pátek – firemní oslava.
    Klienti doooost nadšeni:-)
    Prostě díky♥♥♥

    X
    • Martina

      Také děkuju, že jsem tam s klienty mohla být. To jejich nadšení, spokojenost a radost, to mě dobilo na hooodne dlouho…

      X
  121. Martina

    Ráda bych, aby jste to všichni vedeli🤣… Snad to tu čte většina členek…
    Chtěla bych poděkovat Daně Pechový. Nejen za včerejší velikánskou pomoc s nakladkou, odvozem, prodejem na trutnovský burze. Už dřív mě vozila pro darované věci do našeho bazarku. Včera mi Dana řekla, že jednou měsíčně mě na burzu doveze a bude tam se mnou. Je to pro mě veliká pomoc, nemusím už prosit nikoho jiného, nemusím už nic tahat pesky v krosnach🤣👍.
    Další poděkování pro Danu je za darované věci, které opakovaně do bazarku dává. Dostáváme novou pěknou keramiku a věci z obchůdků, co dřív Dana měla.
    Nakonec bych chtěla zmínit její nápady… Včerejší nápad se mi líbil🤣🌺 Zatím to nechám jako překvapení, až to doladíme do konce a bude to hotové, tak se veřejně pochlubíme.

    X
    • Jana Štěpánová

      Martino a Dano jste skvělé, moc díky …..Nejsou to jen vydělané korunky, ale i úžasná reklama Arniky.
      Moje „nepojízdnost“ mě čím dál víc štve, ale na stará kolena to už nemám odvahu měnit.!!!!

      X
    • Martina

      Jani…. Tak si na to Teda pěkně kápla…. To překvapení se týká reklamy Arniky. 🤣👍🌞

      X
  122. Jitka H.

    Moc prosím o doprovody na festival Pod Hůrou – tuto sobotu.
    Vstup zdarma!!!!! Aspoň dva doprovody….díky

    X
    • Martina

      Akce zrušena, škoda….

      X
  123. Jitka Holcová

    Krásný článek o Zálesí!!!! Marcelo, klobouk dolů!!!!

    X
  124. Jitka Holcová

    Zdravím naší milou bylinku Arniku:-)
    Děkujeme za „léčbu“ sobotní – tedy pohodovou, letní atmosférou s koňskými závody a gastronomickými lahůdkami.
    Jako vždy – skvělá péče, obsluha, pohostinnost…
    Klienti chválili, byli spokojeni…patří vám OPĚT VELKÝ DÍK za Vši obětavost (chvilku po vítání léta) nasazení a lásku k bližnímu♥♥♥

    X
  125. Marcela

    Můžete mi, prosím, psát postřehy z doprovodů, kterých jste se zúčastnili? Velice bych to ocenila. Děkuji!

    X
  126. Jana Štěpánová

    Vážení a milí, všichni, všichni ,všichni.. kdo jste jakkoli pomohli Arnice tak úžasně oslavit její plnoletost, patří obrovské poděkování. Mám velkou radost, že prostřednictvím Arniky poznávám a mohu spolupracovat s tolika skvělými lidmi a moc si Vás všech vážím. Při loučení a děkování kapele mně pan kapelník řekl, že
    moc děkují za pozvání a že jim bylo velkou ctí podpořit takovouto akci a moc rádi nám zase někdy zahrají…Nejen klientovi Láďovi, ale i nevidomé klientce Klárce se vůbec nechtělo odjet a když začali hrát i její oblíbenou písničku Panenku, tak se tak radovala, že se smilovala i ošetřovatelka, která pro ni přišla a ještě tam s ní chvilku počkala. Byli jsme také moc rádi, že dvě zaměstnankyně Diakonie umožnily i třem jejich klientům na tuto akci přijet a vypadalo to , že si to také užívají. Počasí nám opravdu nepřálo, ale konec dobrý, všechno dobré…..Za Arniku moc děkuji Jitušce a vedení DsJ za dárek, který překvapil a dojal..18 nádherných rudých růží jsme si nějak podělily, ale velká bonboniéra „Merci“, zůstala nakonec v tašce a tak si na ní pochutnáme při výroční schůzi Arniky…….
    Ps. Olda sem nepíše, tak to udělám za něho. Vím, že si moc váží pomoci svých kolegů v DsJ v čele s panem Novákem , také děkuje Tondovi K.a jeho zeťovi a samozřejmě Liborovi S. a také panu Pekárkovi. Velkou oporou, hlavně psychickou, je pro něho při organizování už čtvrtého ročníku vítání léta v této podobě Katka K. a já mám radost, že si poměrně v klidu můžu péct to svoje cukroví. Co řekne Katka je „svaté“…a Katka tentokrát, někdy ve středu, řekla :“stojím za tebou, budeme to chystat v parku a budeme věřit, že se to zvládne………

    X
    • KatkaK

      … a zvládlo 😀

      X
  127. Jitka Holcová

    Jménem svým, jménem vedení DSJ, jménem klientů a ošetřujícího personálu VELKÉ DÍKY ♥♥♥ za velké nasazení v té nepřízni počasí, která na první letní den panovala. Se srdcem na dlani jste rozdávali maso na grilu, pivo, kávu, sladké dobroty…Vše bylo připraveno, aby jsem mohli v suchu se střechou nad hlavou sledovat kulturní vložky – pejsky, seskupení Vem si prášek i trampskou kapelu…Uteklo to jako voda v pohodě a nikdo si ani nevšiml, že skoro pořád prší….JSTE BORCI!
    Vaše snaha snést klientům modré z nebe prostě nezná mezí. O to víc jste obdivuhodní, že to děláte tak dlouho – skoro 18 let.
    Na závěr odpoledne jsem byla svědkem krásné scénky: Klient Láďa si přál zahrát od kapely písničky, bylo mu vždy vyhověno (Kopni do tý bedny…. Panenka…) a při závěru písní celý rozzářený s jiskřičkama ve vočích volal: “ to je špice!!! “ Tak šťastného člověka jsem dlouho neviděla….a já pochopila ten „motor“, který vás vede PROČ to všechno děláte…..DÍKY, ŽE JSTE♥♥♥

    X
    • KatkaK

      Máš pravdu, právě pro TOHLE to děláme. Díky za tvoji všímavost, za uznání. Zapomínáš ale na jedno – že na tom všem hezkém, co se v sobotu dělo, máš spolu s vedením DSJ taky velký podíl 🙂 Dobře se nám s vámi spolupracuje. A nesmíme zapomenout na toho, bez jehož práce by konkrétně tahle akce vůbec nemohla proběhnout – na Oldu!!! To je člověk, za kterého bychom nenašli náhradu.

      X
    • Marcela

      Jitko, jestli je klient Láďa z Moravy, tak rozhodně nevolal „to je špice“, ale „to je špica“ :o) To jen aby bylo mezi námi děFčaty jasno :o) :o) :o)

      X
  128. Martina

    Mocmoc děkuju za krásné sobotní odpoledne, užila jsem si.. Tolik klientů na jednom místě, paráda…. Kapela krásně hrála, myslím si, že všem se líbilo. Bylo pěkné vidět klienty spokojené.
    Jitko, moc děkuju za růžičku..

    X
  129. Jitka Holcová

    Za celý Domov sv. Josefa VELKÉ DÍKY za vyslyšení naší prosby konání nákupů pro trvalé klienty.
    Katka Krobotová, která se ihned přihlásila nám opravdu pomůže.
    Díky moc, Katko!!!!♥

    X
  130. Jitka Holcová

    Děkuju za pomoc na letišti Laďce Ch. a Renatě B.

    X
  131. Jitka Holcová

    Děkuji za pomoc na letišti Janičce Č. a Stáně ♥

    X
  132. Jitka Holcová

    Arniko milá, konkrétně Martino a Jano Š.!
    Děkujeme děkujeme děkujeme. Za včerejšek. Koncert byl prima! Klienti spokojeni a já ještě víc.
    Kapela byla sympatická, hezky hrála, a byli skromní. Povedená akce.
    K tomu ještě výborné větrníčky od Jany! To by nebyla ona, aby přišla s prázdnou.
    Prostě jak „za starých časů“…♥♥♥
    Pohoda, klid a tabáček – ten tedy jen u Oldy:-)
    Takže VELKÉ DÍKY!!! a jedeme dáááállll:-)

    X
    • Martina

      To jsem ráda, že mise byla splněna a spokojenost byla na místě….
      Mě se taky kapela líbila, bylo hezký, že zahrály od každého žánru něco… 🌞

      X
  133. Jitka Holcová

    Jménem Domova sv. Josefa i jménem svým Vám děkuji za zprostředkování koncertu POD OKNY ve středu 6. 5. ♥♥♥

    X
    • Martina

      💕💕💕

      X
  134. Marcela

    Chci Vás ještě i touto cestou poprosit o Vaše dobrovolnické příběhy. Jakékoliv, beru všechno. Děkuju!

    X
  135. Jitka Holcová

    !!!!!!!!POZOR POZOR!!!!!
    vzhledem k šíření se koronavirusu a na základě rozhodnutí vedení a hlavní lékařky jsou ZRUŠENY veškeré návštěvy Domova sv. Josefa.
    Zákaz se vztahuje i na dobrovolníky, stážisty a výjezdy za kulturou.

    Zákaz platí do odvolání, budu Vás aktuálně informovat.

    X
  136. Martina

    *Žranice*neboli raut měl úspěch i u skupiny Marien. Víťa Troníček za celou skupinu děkuje a liboval si, že ve Dvoře bylo hezky a že měli péči takřka mateřskou…

    X
  137. Jitka Holcová

    Halo halo – tady „ostuda“ která si jede na dovolenou a pak ještě poděkuje pozdě:-(
    Fakt se omlouvám – nejde mi doma wifina. Takže zdravím z práce a dodatečně – o to upřímějc:
    Velký dík za Vaši odvahu, šikovnost, nasazení, čas, lásku a já nevím co ještě…..ale snad Vás i hřeje dobrý pocit z tý sumy, kterou jsme vůůůbec nečekali!
    Martině už jsem poděkovala (ona byla hlavním iniciátorem, ne?) ale VŠEM za pohoštění, za šatnu, za klienty….fakt jsem dobří!!!!
    Těžko se mi hledá synonyma na slovo DÍKY a OBDIV:-)

    X
  138. Marcela

    Holky, co jste připravovaly na koncert Marien pohoštění a skákaly jste kolem kapely – jste neuvěřitelné. Já jsem si tam jen tak hopsala s foťákem a do zákulisí jsem neviděla, a pak, když jsem to po skončení akce pomáhala sklízet (spíš jen ochutnávat), tak jsem nestačila žasnout nad tím, jak dobře se tu kapela měla. Smekám před Vaším umem i perfektní organizací žranice, pardon rautu.

    X
  139. KatkaK

    Doprovody fakt nejsou nuda 😀 – viz. Lijavec. Krásné fotky od p. Bartošky.

    X
  140. KatkaK

    K propagaci koncertu MARIEN – čím víc, tím líp. Kdo může dát zvadlo na stránky své obce? Já jsem je dala na Občané ChH. Marcelo, ty trefíš na něco obdobného královédvorského, ne?

    X
    • KatkaK

      Ještě můžu dát plakáty do Kocbeře a Vlčkovic a Kuksu a Stanovic.

      X
    • Marcela

      Já jsem dala letáček na web naší obce.

      X
  141. Martina

    Můžu sem dát prosbičku…. Je tu někdo z okolí Dvora? Chtěla bych vás poprosit, jestli by jste u vás mohly vyvěsit plakáty na koncert Marien pořádaný Arnikou… Plakáty mám u sebe, ráda je ve Dvoře předám.

    X
    • Marcela

      Jen pro orientaci – Zábřezí, Řečice, Doubravice, Zálesí, Bílá Třemešná – zajištěno.

      X
    • Martina

      Žireč a Nové Lesy také zajištěny..

      X
    • Marcela

      Zapomněla jsem na Třebihošť.

      X
  142. Jitka Holcová

    Vymyslela jsem termín školení dobrovolníků na 13. února 2020 (lichý týden) na 14,00 hodin v 1. patře Domu sv. Josefa – za společenkou u krbu. Tam budeme mít blíž ke klientům a k názorným pomůckám:-)
    Zúčastní se rehabilitační, zdravotní a logopedka. Určitě to bude dobré. Přijďte prosím a dejte na vědomí všem, kdo sem nechodí…
    díky

    X
    • Jitka Holcová

      Protože nás bude na školení dobrovolníků hodně – to je dobře – místo konání bude na pivovaru v podkroví – jak bývá posezení s dobrovolníky.

      X
  143. Jitka Holcová

    Prosím napište mi, kdy by se vám hodilo to školení dobrovolníků, jak jsme plánovali na setkání dobrovolníků před Vánoci.
    Pozvu logopedku, rehabku, zdravotní sestru – tak abychom to nějak skloubily:-)

    X
  144. Martina

    Moc děkuju, že jste a že můžu patřit mezi vás. 🌺🍀🌺🍀🌺

    X
  145. Jitka Holcová

    Velké díky za úterní akci Vítání zimy.
    Akce opět ve velké stylu – hafo dárečků pro každého, o dobrotách ani nemluvím…
    Kulturní vložka to řádně rozproudila v podobě mladých zpěváků.
    Co více si přát?
    Snad jen ta zima kdyby byla:-) a ne jaro:-)
    Děkujeme, Arniko – i za celý rok, věnovala jsi nám 1882 hodin!!!!

    X
    • Marcela

      Jitko, jak ty hodiny počítáš? Je to čistý čas, který strávíme s klienty, nebo je k tomu připočítaný i čas, který strávíme organizací, cestou tam, cestou zpátky,…?

      X
  146. Jana Štěpánová

    Supr, to jsem docela postrádala, ale musíme se naučit sem chodit.!!!!!!!

    X
  147. Marcela

    Chci Vás o něco poprosit. O pomoc s tvorbou aktualit pro náš web.
    O akcích, kterých se zúčastním, si reportáž napíšu sama. Některé z Vás už píšou články automaticky samy a ty články jsou skvělé. Některé mi napíšete pár postřehů a já si je v článek přetvořím. Jsou ale akce, kterých se ani jedna ze zmíněných kolegyň nezúčastní, a pak nemáme co do aktualit dál. Já vím, někdy se i nechce, ale to taky nevadí, článeček se dá na web vložit i s časovým odstupem. Není naší prioritou, mít aktuality opravdu aktuální, jen na tom webu prostě chceme něco mít. Chceme naši činnost veřejně prezentovat, chceme si i sami pro sebe uchovat vzpomínky.
    Proto Vás moc prosím, pište mi postřehy z akcí, kterých se zúčastníte. Stačí body, myšlenky, postřehy… kdo se zúčastnil za Arniku, kolik bylo klientů, jestli akce proběhla hladce nebo s komplikacemi, jak se akce líbila… Každá myšlenka má pro nás hodnotu a nemusí být napsaná ani ve větách, opravdu stačí body, já si z toho nějaké ucelené povídání vytvořím.
    Pište na mejl Arniky – kralovedvorskaarnika@seznam.cz , nebo na můj mejl – malama20@seznam.cz
    Děkuju Vám! Marcela

    X